Google'den Ülkemizde En Çok Aranan Kelimeler Nelerdir ?


 Bütün ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de en çok kullanılan arama motoru Google’dir. Google yapmış olduğumuz aramalara saniyeler içinde binlerce sonuç vererek günümüzün en hızlı ve en kullanışlı arama motoru olmaya devam etmiştir ve etmeye devam edecektir. Peki hiç merak ettiniz mi 2013 senesinin ilk yarısında ülkemizde Google’den en çok hangi kelimeler aranmıştır. 
 

 Google’nin açıkladığı raporda ülkemizden en çok aranan kelimeler şunlardır;

-         Youtube
-         Facebook

-         Radyo
-         Diziizle
-         Google
-         Kurtlar Vadisi
-         Oyun
-         Tv izle
-         Face

 Yukarıdaki kelimeler Google arama motoruna en fazla girerek arama yaptırdığımız kelimeler olarak raporda sunulmaktadır. Bunlardan farklı olarak ülkemizde 2013 yılının ilk yarısında yapılan aramalarda yükselişe geçen kelimeler ile şunlardır;

-         halk tv
-         survivor

-         spartacus
-         cem yılmaz
-         karadayı
-         müslüm gürses
-         dizimag
-         e-okul
-         hava durumu



  Sağlık alanında en çok aranan üç kelime ‘SGK’,‘Bursa’ ve ‘randevu’ kelimeleri olurken, seyahat kategorisinde en çok aranan üç kelime ‘THY’, ‘İstanbul’ ve ‘uçak’ kelimeleri olmuştur. Spor kategorisinde ‘Galatasaray’,’lig’ ve ‘Fenerbahçe’ kelimeleri ilk üçe girerken internet kategorisinde ise ilk üçe giren kelimeler ‘Twitter’,’Hotmail’ ve ‘MSN’ kelimeleri olmuştur. Emlak kategorisinde sıralama ‘sahibinden’,’Milliyet’ ve ‘emlak’ şeklinde olmuştur.

 Kaynak: yazete.com