İnternetin Yeni Sosyal Paylaşım Fenomeni ' Instagram '

 Bir süre önce Facebook tarafından 1 milyar dolar karşılığında satın alınan Instagram, popüler fotoğraf paylaşım ve filtreleme platformlarının başında gelmektedir. Ülkemizde genellikle ünlüler arasında yaygın olan Instagram yılın son aylarında oldukça popüler olmaya başlamıştır. Instagram'ın şu ana kadar 150 milyon kullanıcıya ulaştığı belirtilmektedir. Özellikle mobil aygıtlar için tasarlanmış bir uygulama olan Instagram, kullanıcılarına fotoğraflarını paylaşma ve filtreleme olanağı sağlayarak çok hızlı bir şekilde gelişim göstermeye başlamıştır. Uygulamaya isterseniz Android uygulamalarından isterseniz internet üzerinden ulaşarak resim paylaşımları yapabilmektesiniz.


 Instagram'ın tercih edilmesinin en önemli sebeplerinin başında fotoğraf düzenlemesine izin vermesidir. Fotoğraflarınızı bu program sayesinde kolaylıkla düzenleyebilirsiniz. Ayrıca fotoğraf filtreleme özelliği sayesinde, çok geniş olan filtre çeşitlerinden birini kullanarak fotoğraflarınıza bambaşka bir görünüm katabilmektesiniz. 




 Instagram'ın diğer özelliği ise size hangi arkadaşınızın bu uygulamayı kullandığını göstermektedir. Bu sayede sosyal medyadaki arkadaşlarınız ile Instagram üzerinden bağlantı kurabilir ve fotoğraflarını beğenerek yorum yapabilirsiniz. Ayrıca etiketleme ile fotoğraflarınızı takip edebilir ve gizlilik ayarları yapabilirsiniz. Instagram günden güne yayılmaya devam etmektedir. Şimdiden 150 milyon kullanıcıya ulaşan uygulamada her gün milyonlarca fotoğraf yayınlanmaktadır. Instagram kullanıcılarının yaklaşık yarısı Android kullanıcısıdır. Vine ile kıyaslandığında 40 milyon kullanıcılı Vine'yi gölgede bırakıyor.