PES 2014 Bomba Gibi Geliyor

 Konami'nin merakla beklenen ürünü PES 2014 yeni motoru sayesinde yeni bir dönemin başlayacığını açıklamıştı. Altı temel standart üzerine kurulan yeni sistem ile PES 2014’ün tüm özellikleri elden geçirildi, önceki oyunlarda ekibi sınırlayan kısıtlamalar ortadan kaldırıldı ve PES Productions bu sayede üst seviyedeki futbol maçlarının heyecan ve çeşitliliğini çok daha iyi yansıtan bir oyun yaratmayı başardı. Günümüz futbolunun karakteristik özelliği olan akıcılık, futbolcuların sürekli olarak hareket halinde olmasına ve pozisyon değiştirmelerine dayanıyor. PES Productions maçlardaki tempo değişikliklerini ve akışı ayrıntılı biçimde inceledi ve takımların başarısında futbolcuların bireysel yeteneklerinin ne denli büyük önem taşıdığını ve iyi çalışılmış taktiklerin zayıf takımların devleri nasıl yenebilmesini sağladığını gözlemledi.



 PES Productions her şeye sıfırdan başlayarak oyunun her bir öğesini elden geçirdi ve futbol oyunları için yeni ve enerji dolu bir standart belirlemek için çalıştı. Fark edilir ölçüde geliştirilmiş grafikler ve kesintisiz animasyonlara ek olarak, yeni sistemlerin gücü de futbol maçlarının ev sistemlerinde oynanma şekline direkt etki ediyor. Eski animasyon sistemleri ve yapay zeka öğelerinin getirdiği kısıtlamalar artık geride kaldı, PES 2014 bunlar yerine dünyanın en büyük futbolcularını diğerlerinden ayıran yetenek ve farkındalığı kusursuz biçimde taklit eden bir yapıya sahip.

 Altı temel ilke bir araya gelerek futbolcuların topu almaları ve kontrol etmelerinden maçtaki fizikselliğe, maç gününün verdiği hissiyata kadar her şeye etki ederek PES 2014’ün futbol simülasyonları alanında yeni mihenk olmasını sağlıyor. Artık önemli maçların telaşını, sonucun verdiği mutluluğu veya hezimet duygusunu iliklerinize kadar yaşayacaksınız. PES 2014’te oyuncular pası alırken vücutlarının hangi açıya sahip olacağını bile tamamen kontrol edebilecekler. TrueBall Teknolojisi sayesinde topu rakibi geçmek, boş alana veya takım arkadaşına atmak için göğüsle veya kafa dokunuşuyla bile ileri gönderebilecek, özel top sürüş kontrolleri sayesinde oyunda kişisel yeteneklerinizi ön plana çıkarabileceksiniz.

 Futbol topuna ayrı bir varlık olarak davranan PES serisi önceki oyunlarda da oyunculara bol alanlara pas atma, defans oyuncularını topla karşılama veya boş alan yaratmak için verkaçlar yapma imkanı tanıyordu. TrueBall Teknolojisi ise oyuncuları daha da özgürleştirecek ve diğer futbol oyunlarındaki gibi topun hareketi futbolcuya göre değil, futbolcuların hareketleri topun hareketlerine bağlı olarak şekillenecek. Oyuncular serbestçe hareket eden topu tamamen kontrol edebilecek, PES 2014’ün top kontrollerinde ustalaşarak topun hızından faydalanabilecek veya hareketine müdahale edebilecekler.



 Sonuç olarak oyunda futbolcuların etrafında 360-derecelik, iki ayağıyla da kontrol edebilecekleri bir kontrol alanı mevcut olacak. Oyuncular topu ustaca hareketlerle sürme yeteneğine ek olarak topu rakip oyunculardan saklayabilecek, diğer ayaklarını kullanarak rakiplerini şaşırtacak hareketler yapabilecek ve yakın kontrolde ustalaşmak üzere yenilikçi yöntemler kullanabilecekler.

 Merakla beklenen PES 2014'ün çıkmasına kesin gözle bakıldığı tarih Amerika merkezli olarak 24 Eylül olarak belirtiliyor. Ülkemizde satışa sunulacağı tarih olarak Konami'nin eskilerindeki gibi olacak. Yani Ekim ayı içerisinde PES 2014'ün kullanıcılarına ulaşması bekleniyor.