Makale Yazarak Para Kazanılır Mı ?



 Televizyonlarda veya internette makale yazarak para kazanımı ile ilgili en az bir haber görmüşüzdür veya gözümüze çarpmıştır arkadaşlar. Peki bu soruyu kendinize hiç sordunuz mu. Acaba evde bilgisayarınızın başında sadece sevdiğiniz konularda yazı yazarak para kazanmak mümkünmüdür diye. Eğer bunun cevabını merak ediyorsanız eve arkadaşlar mümkündür. Ülkemizde son yıllarda oldukça yayılmaya başlayan makale yazarak para kazanma yöntemi bizlere ek gelir olarak güzel bir getiri sağlayabilir. Hatta hiç çalışmadan sadece bu işi yaparak para kazanan ve geçimini sağlayan kişiler bulunmaktadır. 

 Makale yazarlığı çok zor gibi bir meslek olarak görünse de birazcık araştırmacı ruhu olan herkesin rahatlıkla yapabileceği bir iştir arkadaşlar. Sırf sevdiğiniz bir konu ile ilgili yazı bile yazsanız yeterlidir. Makalelerinize yazarak paylaşabileceğiniz siteler bulunmaktadır. Bunlardan bir kaç tanesini sizler ile bir sonraki yazımda paylaşacağım arkadaşlar. Ancak makale yazmaya başlamadan dikkat etmeniz gereken çok önemli noktalar bulunmaktadır. Bunlar nelerdir öğrenelim.



- Öncelikle makalelerimiz tamamen bize özgü olmalıdır. Yani kopyala yapıştır yaparak, başka yerlerden çalıp yazarak yazar olamazsınız. Zaten siteler bunlara izin vermemektedirler ve anladıkları anda hesabınızı kapatmaktadırlar. 

- Eğer bir yerlerden araştırarak bir makale yazacaksanız mutlaka kaynak belirtiniz. 

- Yazılarınız da kesinlikle pornografi, ırkçılık, kişileri veya grupları zedeleyici, tahrik edici anlatımlar kullanmayınız. 

- En az 100 kelime uzunluğunda yazılar yazınız. Yazılarınız kısa olsa bile açıklayıcı olmalıdır.

- Makalelerinizin içlerine konu ile ilgili resim, video veya belge gibi ekler yapınız.

 Bu noktalar dikkat edilmesi gereken temel noktalardır arkadaşlar. Bu yöntemleri uygulayarak makalelerimizi yazarsak çok kaliteli makaleler yazmış oluruz ve kazancımız da o kadar artar. Ayrıca yazmış olduğunuz makaleleri forumlarda, bloglarda ve buna benzer alanlarda satarak da para kazanabilirsiniz. Aşağıda makale ve yazı paylaşımı yaparak para kazanabileceğiniz iki adet web sitesi paylaştım inceleyebilirsiniz.

MAKALE YAZ PARA KAZAN SİTELERİ

1.BİLGİUSTAM






 Piyasaya 'Bilgi en kıymetli şeydir, onu insanlarla paylaşmak ise yapılabilecek en erdemli davranıştır' sloganıyla giriş yapan Bilgiustam sisteminde yazar olarak yazılarınızı binlerce kişiyle paylaşabilirsiniz. Bilgiustam sistemi 6 yıldır yayınlanmakta olan ve tamamına yakını özgün içerik girişi ile oluşturulmuş bir kaynak sitesidir. Kişisel bir web günlüğünden ziyade bilimsel konularda bilgi paylaşımına ağırlık veren sitede çeşitli kategoriler altında yüzlerce özgün makaleye ulaşabilirsiniz. 
 Yazılar bilgiustam.info’da bulunan yazarlık paneliniz aracılığıyla sizler tarafından hazırlanmaktadır. Sisteme eklenen yazılar kısa bir değerlendirme sürecinin ardından puanlama neticesine göre yayına alınmaktadır. Bu sistemde özgün yazılarınızı paylaşarak makale başına 2-5 tl arası kazanabilirsiniz. Aşağıda benim makalelerimden kazanmış olduğum paralardan bir kısmını görebilirsiniz. hesabınızda 25 tl olduktan sonra paranızı banka hesabınıza anında çekebiliyorsunuz arkadaşlar. Siteye incelemek için BURAYA tıklayınız. Üye olmak için ise BURAYA tıklayınız.

2. YAZANKAZANIR







 Deneyimli editör kadrosuyla Yazan Kazanır sistemi, yetenekli ve yaratıcı yazarlar kendi yazılarını milyonlarla paylaşmanın kapılarını açıyor. Birçok farklı alanda makaleler yazabileceğiniz Yazan Kazanır sisteminde hangi konuyla ilgili makale yazmak isterseni yazabilirsiniz. Yazdığınız yazılar başına 2-5 tl arasında paralar kazanabilirsiniz ve her hafta paranızı hesabınıza çekebilirsiniz arkadaşlar. 
 Sitenin başvuru alanına ulaşmak için BURAYA tıklayabilirsiniz. Eğer siteyi incelemek istiyorsanız BURAYA tıklayınız.